Súria

Iberpotash inverteix 80 milions en una nova fàbrica de sal a Súria

L'empresa Iberpotash de Súria, al Bages, que es dedica a l'extracció de potassa, ha començat les obres d'una nova fàbrica al municipi. Per aquest projecte hi invertirà 80 milions d'euros i s'espera que, un cop en funcionament, signifiqui la creació d'una trentena de llocs de treball directes.

RedaccióActualitzat
Aquest matí, a Súria s'ha posat la primera pedra de l'ampliació de l'empresa Iberpotash. L'ampliació respon a una inversió de 80 milions d'euros, que permetrà un considerable augment en l'extracció de sal de gran puresa.

A més, comportarà la creació de 32 nous llocs de treball directes i millores mediambientals. En la construcció, que durarà un parell d'anys, hi treballaran unes 150 persones.

En presència del president de la Generalitat, Artur Mas, els consellers Recoder i Mena, i directius de l'empresa israeliana ICL, filial d'Ibertpotash, s'ha posat fil a l'agulla en aquest nou projecte industrial.

La nova planta assegura l'activitat minera al Bages de cara al futur. Cal recordar que el 2009 l'empresa Iberpotash va presentar un ERO temporal per al total de 838 empleats, sense acomiadar-ne cap.

A més, la reducció de la producció va afectar uns 400 treballadors indirectes, subcontractats i de transport.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut