Madrid

Iberia reconeix que està en venda i busca comprador

L'aerolínia espanyola Iberia ha reconegut que està en venda, cosa que confirma els rumors sobre la seva compra per part d'una gran aerolínia europea. En aquest sentit, la companyia ha autoritzat facilitar informació del seu negoci a potencials compradors. Amb tot, l'aerolínia assegura que, de moment, no ha rebut cap oferta en ferm. Un dels que hi han mostrat interès ha estat Lufthansa, que forma part del consorci Star Alliance i és un dels més ben posicionats per estar a la nova terminal del Prat. Iberia, de fet, presenta com a actius els drets preferents que té a la T4 de Barajas i no renuncia a aconseguir una posició rellevant a la terminal sud del Prat.

Actualitzat

Iberia ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que ha autoritzat el seu president, Fernando Conte, a facilitar informació als inversors que estiguin interessats en dur a terme una operació de concentració que els permeti créixer en el sector, sempre que tinguin prou solvència econòmica i capacitat tècnica per afrontar operacions d'aquesta naturalesa.

La companyia assegura que, de moment, però, no hi ha cap acord, oferta o proposta en ferm per part de terceres parts sobre cap operació corporativa. Amb tot, hi ha rumors que Lufthansa i un fons d'inversió nord-americà hi podrien estar interessats, tot i que no han explicat de quins tipus d'operació es tractaria. Si, finalment, Iberia i Lufthansa s'unissin, el grup es convertiria en un gegant aeri tercer en el rànquing mundial, només per darrere d'American i Delta.

En qualsevol cas, encara no hi ha res confirmat, tot i que el president de l'aerolínia podria avançar alguna informació en la reunió del consell d'administració d'Iberia que se celebra aquest dijous.

Els rumors d'aquests moviments corporatius arriben en un moment en què l'aerolínia espanyola ha registrat importants guanys a la borsa, i, per tant, alguns dels seus accionistes estan interessats a vendre's les participacions. La borsa ha pujat des de principis d'any un 31%.

A més, el Tractat de Cel Obert entre la Unió Europea i els Estats Units, que ratificaran els ministres de Transport europeus aquest dijous, obra la veda a les operacions corporatives en el sector i facilita la integració d'empreses aèries nord-americanes i europees.

Anar al contingut