Madrid

Iberia ofereix als pilots passar a la nova companyia sense perdre els drets si desconvoquen la vaga

L'aerolínia Iberia ha ofert als pilots la possibilitat de passar a la companyia de baix cost Iberia Express sense perdre drets si desconvoquen la vaga prevista per aquest 29 de gener. La vaga està convocada pels pilots per protestar per la creació d'una nova companyia de baix cost, Iberia Express, que començarà a volar a partir del març, amb el començament de la temporada d'estiu de les aerolínies.

RedaccióActualitzat
En la reunió de la direcció d'Iberia amb el comitè de vaga de Sepla, la companyia ha ofert a la representació sindical la possibilitat que els pilots actuals passin a volar a Iberia Express sense perdre els seus drets a la matriu. La negociació d'aquesta alternativa, però, està condicionada al fet que el sindicat de pilots desconvoqui la vaga prevista per aquest 29 de desembre.

Aquest oferiment modifica la postura frontal que mantenia fins ara la companyia i que es va evidenciar la setmana passada quan va obrir una convocatòria pública per reclutar pilots per a la nova Iberia Express.

D'altra banda, Iberia ha rebutjat fer-se enrere de la seva intenció d'engegar Iberia Express i ha qualificat "d'innegociable" aquest punt. La direcció afegeix que mai ha demanat als pilots cap tipus de reducció salarial per aquest motiu.  

Mentre les negociacions continuen obertes, la companyia ja ha recol·locat en altres vols un 90% dels passatgers afectats per l'aturada de dijous. 

Serà la segona jornada de vaga; l'anterior, la del 19 de desembre passat, va tenir repercussions mínimes pels usuaris. Al Prat, la vaga es va notar molt poc perquè Iberia només hi opera el pont aeri i alguns vols intercontinentals.

Anar al contingut