Iberia deixarà de volar a Atenes, el Caire, Istanbul, Santo Domingo i l'Havana

Iberia deixarà de volar a Atenes, el Caire, Istanbul, Santo Domingo i l'Havana
Madrid

Iberia deixarà de volar a Atenes, el Caire, Istanbul, Santo Domingo i l'Havana

Redacció Actualitzat
Dues passatgeres assegudes davant d'una finestra amb vistes a les pistes on hi ha diversos avions d'Iberia (Foto: EFE)

Iberia justifica el tancament d'aquestes rutes per la baixa rendibilitat que tenen (Foto: EFE)

Iberia manté els plans de reestructuració malgrat que les negociacions amb els treballadors no avancen. Hores després que sindicats i direcció es van reunir sense arribar a cap acord, l'aerolínia ha anunciat que l'1 d'abril de l'any que ve deixarà de volar a ciutats com Atenes, el Caire, Istanbul, Santo Domingo o l'Havana.

Els clients que tinguin bitllet per a algun d'aquests vols per a dates posteriors a la seva interrupció, Iberia els ofereix el reemborsament del bitllet o vols alternatius amb altres companyies amb les quals ha arribat a acords.

La companyia justifica el tancament d'aquestes rutes per la baixa rendibilitat, tant en matèria de negocis com turística. En canvi, pretén potenciar altres línies, com el Brasil, Mèxic, Londres, Dakar o Casablanca, on existeix una demanda més gran i més possibilitats de creixement.

Els plans per salvar l'empresa passen també per un gran nombre d'acomiadaments, fins a 4.500. Els treballadors no volen ni sentir-ne a parlar i aquest divendres han confirmat que es manté la vaga dels dies 14, 17, 18, 19, 20 i 21 de desembre.

Segons els sindicats, els directius d'Iberia només volen desmantellar l'empresa a favor de British Airways, amb la qual es van fusionar fa uns anys.