Madrid

Iberia comunica als treballadors que retallarà sous i plantilla perquè perd 1,5 milions al dia

L'aerolínia afegeix que les pèrdues operatives del primer semestre, de 263 milions, suposen el salari del 40% de la plantilla i el combustible d'una quarta part de la flota" i obliguen a un canvi "sense demora per sobreviure ara".

RedaccióActualitzat
Iberia es troba en una situació d'"autèntica emergència". Això és el que assegura en una carta que ha adreçat als treballadors en què els comunica que en vista que té unes pèrdues operatives de gairebé 1,5 milions d'euros al dia està enllestint un "pla d'acció" que suposarà retallar les seves condicions de treball i també la plantilla.

L'aerolínia afegeix que les pèrdues operatives del primer semestre, de 263 milions, suposen "el salari del 40% de la plantilla i el combustible d'una quarta part de la flota" i obliguen a un canvi "sense demora per sobreviure ara i ser capaços de construir una empresa millor, que tingui continuïtat en el futur".

Segons l'empresa, cal afrontar dos reptes: la falta de competitivitat i la conjuntura econòmica actual, i que això suposarà "importants sacrificis per part de tots", en la línia, afegeix, del que està assumint la societat espanyola tant individualment com col·lectivament".

Coincidint amb aquesta carta als treballadors, el conseller delegat d'IAG, el "holding" resultant de la fusió d'Iberia i British Airways, ha anunciat en un comunicat que el pla de reestructuració estarà a punt a finals de setembre i ha considerat "excel·lents" els resultats obtinguts per Iberia Express en els seus inicis.
Anar al contingut