Vitòria

Ibarretxe diu que els bascos no poden permetre "que el procés de pau s'enfonsi"

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha assegurat que, després de l'atemptat de Barajas, el govern basc "no donarà per trencat el procés de pau ni el diàleg polític per trobar solucions", ja que no poden "permetre que el procés de pau s'enfonsi". En el seu missatge de Cap d'Any, Ibarretxe ha expressat la seva solidaritat amb les víctimes de l'atemptat, del qual ha dit que "ETA és l'única responsable", però també ha demanat que tothom faci la seva "pròpia reflexió sobre com hem gestionat el procés de pau".

Actualitzat

El lehendakari ha dit que "ETA ens ha amargat el Cap d'Any, però no ens ha tret l'esperança. El nostre objectiu i la nostra responsabilitat és treballar per assolir la pau i també aconseguir acords polítics per decidir el nostre futur entre tots, aquí, a Euskadi". Per Ibarretxe, "un procés d'aquesta naturalesa exigeix menys orgull i més dosis de generositat per part de tots, perquè desgraciadament és molt més difícil construir la pau que fer la guerra".

Ibarretxe ha demanat "mantenir l'esperança" i "mirar cap endavant sense oblidar el passat, amb un record viu i emocionat per les víctimes de la violència". El lehendakari ha insistit en la seva defensa del dret a decidir dels bascos, ja que creu que "la societat basca és el subjecte de la solució".

Pel lehendakari, assolir la pau i aconseguir acords polítics "no és cosa exclusivament dels polítics, com s'està demostrant; és responsabilitat de tots i cada un de nosaltres", i ha fet una crida a la societat basca a participar de manera "activa" en el procés.

Ibarretxe ha hagut de gravar de nou el missatge de Cap d'Any per incloure-hi les referències a l'atemptat de Madrid. Ho ha fet a la seu de la presidència basca a Vitòria, amb un quadre del colom de la pau al darrere, obra de l'artista basc Néstor Basterretxea.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut