Madrid

Ibarretxe, convençut que Batasuna es podrà presentar a les eleccions municipals de l'any que ve

El lehandakari, Juan José Ibarretxe, està convençut que Batasuna es podrà presentar a les pròximes eleccions municipals. Segons el seu parer, no té cap sentit que el govern doni per obert el diàleg amb ETA i, en canvi, no s'inclogués la formació abertzale com a interlocutor vàlid. Ibarretxe confia que l'anunci de Zapatero permeti que els jutges abandonin els "impulsos polítics" i celebra que s'obri una nova etapa perquè la societat basca decideixi el seu futur.

Actualitzat

Juan José Ibarretxe assegura que no té "cap dubte" que Batasuna podrà concórrer a les eleccions municipals de l'any que ve i que creu seria molt dolent parlar d'una nova etapa de "normalització política" i que part de la societat no pogués votar al partit que desitgés. El lehendakri afegeix que no té sentit que Zapatero anunciï l'inici del diàleg amb ETA i, per contra, a Batasuna no se la consideri un interlocutor vàlid; i qualifica de "disbarat juridic enorme" el fet que, mentre s'ha obert "oficialment" el diàleg amb la banda, a la vegada es produeixin "intents de asseure a la banqueta el lehendakari per haver parlat amb Batasuna".

El lehendakari confia que l'anunci fet pel president espanyol possibiliti "reclamar a la Justícia un impuls amb relació al compliment de la legalitat i no l'impuls polític dels últims temps". Ibarretxe ha exigit que es deixi de traslladar a l'opinió pública "coses tan bàrbares com que el PNB pot estar en l'àmbit de la col·laboració de la xarxa de finançament d'ETA o estupideses per l'estil".

El cap de l'executiu basc no dubta, però, en qualificar l'anunci de Zapatero de "magnífica notícia", en considerar que trasllada a la societat basca i espanyola a una nova etapa en què s'ha d'aconseguir que la pau sigui irreversible i que la decisió sobre el futur de la societat basca queda en mans dels seus propis partits i ciutadans.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut