Sant Sebastià

Ibarretxe acusa el PSE i el PP de voler desplaçar el centre de decisió del govern basc a Madrid

El candidat del PNB, Juan José Ibarretxe, ha titllat de sucursalistes el PSE i el PP, i ha assegurat que un executiu de Vitòria governat per aquests dos partits estaria dirigit des de Madrid. Per la seva banda, el cap de llista del PP, Antonio Basagoiti, ha insistit que el PNB i els socialistes tenen una estreta relació. Mentrestant, la llista anul·lada D3M promou el vot nul i ja ha penjat les paperetes de la seva candidatura per internet.

Actualitzat
El candidat del PNB, Juan José Ibarretxe, ha dit que el PSOE i el PP no paren d'esbroncar-se a la capital de l'Estat, però, en canvi, estan d'acord a "desplaçar el centre de decisió del govern basc a Madrid". Ibarretxe ha fet aquestes declaracions des de Sant Sebastià, on ha intervingut en un míting, acompanyat del cap de llista del PNB per Guipúscoa, Joseba Egibar.

Des de Vitòria, el candidat del PP Antonio Basagoiti, ha subratllat que tant el PNB com els socialistes tenen una estreta relació. També ha acusat Ibarretxe i Zapatero de les deficiències en els serveis socials i de salut d'Euskadi. Basagoiti s'ha preguntat quina de les dues cues és més llarga, si la de l'atur del govern central o la de les llistes d'espera de la sanitat basca. El cap de llista dels populars ha proposat la creació de 5.200 llocs de treball per a la sanitat basca els pròxims cinc anys, i l'eliminació de l'obligatorietat de saber euskera per als professionals de la medicina.

Per la seva banda, el coordinador general d'EB-Berdeak, Javier Madrazo, ha demanat a Patxi López que "parli clar als socialistes i progressistes" i que es comprometi a "no sumar els seus vots amb els del Partit Popular". Madrazo ha fet aquestes declaracions durant la presentació del nou cartell de campanya de la seva formació, que porta per lema "Patxi lehendakari?".

Allunyat d'aquest debat, el candidat d'Eusko Alkartasuna a lehendakari, Unai Ziarreta, ha anunciat des de Bilbao que el seu partit proposarà en la pròxima legislatura l'aprovació al Parlament basc d'una llei de fiscalitat ambiental.

Mentrestant, la candidatura de l'esquerra abertzale D3M, que ha anul·lat el Tribunal Constitucional, ja ha penjat a internet les paperetes de les seves candidatures.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut