Mèrida

Ibarra va mirar d'influir el govern espanyol perquè "deixés morir" De Juana, però accepta la decisió

Ibarra al cent per cent, ara, sobre el "cas De Juana Chaos". El president d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, ha admès sense reserves que va mirar d'"influir" el govern espanyol perquè "deixés morir" el pres etarra. Diu que és el que considerava més correcte, tot i que no tenia "la informació" que tenia l'executiu de Zapatero. Justament per això, va acceptar que finalment es decidís atenuar la condemna a De Juana. Adverteix, però, que "si amb aquesta despesa el govern no compra res, s'haurà equivocat".

Actualitzat
El Partit Popular va demanar que el president extremeny comparegués al ple de l'Assemblea d'Extremadura per donar explicacions respecte a la presó atenuada aplicada pel govern central a l'etarra Iñaki de Juana Chaos. I d'explicacions, Rodríguez Ibarra n'ha ofert per donar i per vendre.

Admet que ell no hauria rebaixat la condemna a De Juana i ha recordat que al novembre de l'any passat va afirmar que "si aquesta democràcia ha aguantat 900 morts n'aguanta 901", de la qual cosa no es penedeix. Diu que aleshores creia que el més correcte era deixar morir el pres en vaga de fam i fins i tot va transmetre aquesta opinió al ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba. No només li va dir el que pensava, sinó que Ibarra també va mirar d'influir en l'actuació de l'executiu de Zapatero en aquest assumpte.

És clar que Ibarra no tenia la informació de què disposava el ministre i, per tant, va acceptar la decisió final d'aplicar el segon grau penitenciari a l'etarra. Tampoc no ho va acceptar a desgrat perquè, diu, sempre ha estat i estarà al costat de qualsevol govern en matèria antiterrorista.

L'opinió d'Ibarra sobre l'actuació del govern ha anat evolucionant fins al punt d'estar fins i tot d'acord amb la mesura presa. Diu que la democràcia està guanyant la batalla perquè "hi ha hagut dos morts en quatre anys i els terroristes només han aconseguit que De Juana passi de l'Hospital Doce de Octubre al Donosti". Això sí, ha advertit que "si amb aquest preu –que ha pagat Zapatero- el govern no compra res, s'haurà equivocat".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut