Barcelona

"Iaioflautes" i Mossos forcegen a les portes de la Generalitat sense que hi hagi cap ferit

El col·lectiu de jubilats ha celebrat amb un acte sorpresa el seu primer aniversari i ha demanat ser rebut per algun representant del govern. La policia catalana els ha impedit l'accés a l'edifici i alguns dels manifestants han caigut a terra sense més conseqüències.

RedaccióActualitzat
El col·lectiu dels jubilats coneguts com els "iaioflautes" està d'aniversari, el primer, i ho ha celebrat amb un acte sorpresa que ha acabat amb un forcejament amb els Mossos d'Esquadra.

Unes tres-centes persones, algunes membres del col·lectiu arribades d'altres parts d'Espanya, s'han concentrat davant el palau de la Generalitat, on han demanat ser rebuts per un representant del govern. Hi ha hagut empentes quan el cordó policial els ha impedit l'accés a l'edifici. Alguns dels manifestants han caigut a terra però no hi ha hagut ferits.

Posteriorment els "iaioflautes", que fa un any van començar a fer accions com ara l'ocupació de seus bancàries, la Borsa de Barcelona i consolats, i contra les retallades i els desnonaments, han fet una assemblea a la plaça de Catalunya.

El col·lectiu, que s'ha estès al territori espanyol, ja supera el miler de persones.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut