Alguns avions d'Iberia a l'aeroport de Barajas
Avions d'Iberia a l'aeroport de Barajas (Foto: EFE)
Londres

IAG accepta la proposta del mediador en el conflicte d'Iberia, que salva uns 650 llocs de treball

El consell d'administració d'IAG s'ha reunit en sessió extraordinària i ha votat a favor de l'oferta del mediador, que salva prop de 650 llocs de treball. A canvi, els sindicats haurien d'acceptar desconvocar les cinc jornades de vaga encara pendents, que s'havien organitzat entre els dies 18 i 22 de març.

RedaccióActualitzat
La direcció d'International Airlines Group, el "holding" sorgit de la fusió d'Iberia i British Airways, accepta la proposta del mediador per desencallar el conflicte laboral dins l'aerolínia espanyola. El consell d'administració d'IAG s'ha reunit en sessió extraordinària i ha votat a favor de l'oferta del mediador, que salva prop de 650 llocs de treball.

El mediador, Gregorio Tudela, proposa canviar les condicions de l'acomiadament actual, basades en la nova reforma laboral, per les de l'ERO en vigor des del 2001, que inclou prejubilacions, recol·locacions diferides i baixes incentivades. A més, preveu allargar dos anys la vigència d'aquest ERO, de manera que seria vigent fins al 2015. La proposta suposa que, en lloc d'acomiadar 3.800 treballadors, se'n farien fora uns 3.150. El mediador també proposa un ajust salarial del 14% per als pilots i del 7% per al pesonal de terra.

A canvi, els sindicats haurien d'acceptar desconvocar les cinc jornades de vaga encara pendents, que s'havien organitzat entre els dies 18 i 22 de març. Aquestes propostes, ja acceptades per l'empresa, també hauran de rebre el vistiplau dels treballadors perquè es paralitzi la tramitació de l'expedient de regulació que està en marxa a Iberia.

El fet que la direcció del "holding" empresarial s'hagi avingut a la proposta mediadora obre la possibilitat de tancar un acord entre les parts enfrontades. Aquest dilluns hi ha convocada una nova reunió entre els responsables d'Iberia i els representants dels treballadors.
Anar al contingut