El representant de Human Rights Watch Kartik Raj escolta testimonis de l'1-O al Col·legi Verd de Girona
El representant de Human Rights Watch Kartik Raj escolta testimonis de l'1-O al Col·legi Verd de Girona
Girona

Human Rights Watch investiga les càrregues policials de l'1-O sobre el terreny

Un observador de l'ONG recull als diferents punts electorals testimonis i vídeos per fer un informe sobre el que va passar diumenge

RedaccióActualitzat

Des de la matinada de dilluns és a Catalunya un dels investigadors de l'ONG Human Rights Watch (HRW). Visita les ciutats i els punts on diumenge hi va haver intervencions policials, per recopilar el màxim nombre de testimonis i poder fer un informe al més ampli possible sobre el que va passar l'1 d'octubre. Avui és a Girona, on s'ha reunit amb els pares del Col·legi Verd.

Kartik Raj, l'investigador de HRW, estava esmorzant diumenge a casa seva, a Londres, quan va començar a veure per televisió el que estava passant. Va trucar als seus caps, i van decidir viatjar de seguida cap a Catalunya. Des de llavors ha estat a totes les capitals, però també en molts dels municipis on va actuar la policia. No es vol mullar, diu que no pot treure conclusions fins que tingui totes les versions, però defineix així el que ha sentit fins ara: "No ho puc investigar tot, però tinc la sensació que el que va passar diumenge va ser una mica estrany.".

Molt curós, només vol parlar amb persones que acreditin amb vídeos que eren en les intervencions policials, i que tinguin informes mèdics de les lesions que van patir. Fa fotografies i apunta totes les històries que sent. Històries com aquestes: "A mi em van arrossegar per terra pels cabells, em van agafar entre quatre, em van donar alguna puntada i cops de porra."

Raj demanarà trobar-se també en els pròxims dies amb el govern espanyol perquè expliquin la seva versió dels fets.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut