Síria

Human Rights Watch denuncia que el règim sirià ha fet servir almenys 56 vegades armes incendiàries en l'últim any

El règim sirià hauria fet servir almenys 56 vegades munició d'aquesta mena, fabricada tota a l'antiga Unió Soviètica. Entre els atacs, hi ha el del 26 d'agost contra una escola a la ciutat d'Alep, en què van morir cremades trenta-set persones. Ara s'ha confirmat que els projectils llançats per l'aviació portaven elements incendiaris que maten per abrasió.

RedaccióActualitzat

El règim sirià de Bashar al-Assad està fent servir armes incendiàries, com el napalm, des de fa un any, segons un informe que acaba de publicar Human Rights Watch. El règim sirià hauria fet servir almenys 56 vegades aquest tipus de munició, tota fabricada a l'antiga Unió Soviètica. Entre aquests atacs, segons l'ONG, hi ha el del 26 d'agost contra una escola a la ciutat d'Alep, en què van morir cremades 37 persones. Ara s'ha confirmat que els projectils llançats per l'aviació portaven elements incendiaris que maten per abrasió.

"Síria ha fet servir armes incendiàries per infligir un dany terrible a civils, incloses moltes criatures", ha dit l'investigador Bonnie Docherty. Les bombes incendiàries encenen una bola de foc que genera una ona expansiva de gran abast que es propaga ràpidament.

El règim del president sirià Bashar al-Assad fa gairebé tres anys que lluita amb els rebels en una guerra civil. Durant aquest període, la violència ha anat a més.

Negociacions de pau a Síria

El principal grup opositor sirià expressa el desig de participar a les negociacions de pau a Síria, però amb condicions.

Bàsicament exigeixen que l'actual president sirià, Bashar al-Assad i aquells que tenen les mans tacades de sang, quedin exclosos tant de la fase transitòria com del futur que es dibuixi per a Síria. Condicions innegociables pels responsables del règim.

Malgrat tot, el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, ha valorat com un pas molt important l'anunci de la Coalició Nacional Opositora.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut