Imatge d'un edifici destrossat a Damasc. (Foto: Reuters)
Imatge d'un edifici destrossat a Damasc. (Foto: Reuters)
Beirut

Human Rights Watch denuncia que el règim sirià ha enderrocat de manera il·legal i intencionada milers d'habitatges en els últims dos anys

Human Rights Watch denuncia que entre el juliol del 2012 i el juliol del 2013 el règim sirià va devastar una superfície equivalent a dos-cents camps de futbol i va deixar sense casa milers de famílies.

RedaccióActualitzat

El règim sirià ha enderrocat milers d'habitatges en els últims dos anys de manera intencionada i il·legal, segons un informe de Human Rights Watch.

L'ONG denuncia set casos concrets d'enderrocaments a gran escala amb explosius i excavadores que podrien ser càstigs intencionats contra la població civil. Les accions es van dur a terme entre el juliol del 2012 i el juliol del 2013 i van devastar una superfície d'almenys 140 hectàrees, equivalent a dos-cents camps de futbol.

HRW destaca en el seu informe que molts dels immobles destruïts eren blocs de pisos, per la qual cosa calcula que milers de famílies senceres van perdre la seva casa en uns barris considerats bastions dels opositors.

Responsables del govern sirià asseguren que les demolicions formen part de projectes de planificació urbana o bé tenen com a objectiu fer desaparèixer construccions il·legals. Però, segons l'ONG, els enderrocaments es van fer sota la supervisió de l'exèrcit i en algunes ocasions es van fer després d'enfrontaments entre les forces governamentals i els opositors.

Segons Human Rights Watch, es tracta de "càstigs intencionats contra la població civil que busquen provocar un mal desproporcionat".

Anar al contingut