Human Rights Watch conclou que la policia va fer "un ús excessiu de la força" l'1-O

És el resultat d'un informe independent promogut per aquesta ONG, que ha analitzat les evidències de tres actuacions de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional

RedaccióActualitzat

L'ONG internacional Human Rights Watch, dedicada a investigar, divulgar i denunciar les vulneracions dels drets humans arreu del món ha fet públic aquest dijous els resultats d'un informe independent sobre l'actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional durant el referèndum de l'1 d'octubre. La conclusió és clara i contundent: aquests cossos policials van fer "un ús excessiu de la força" per impedir les votacions.

Les conclusions de l'informe expliquen que els investigadors "van parlar amb víctimes i testimonis i van analitzar vídeos i fotografies i també evidències mèdiques" a Girona, Aiguaviva i Fonollosa:

"La nostra investigació detallada en tres casos ha trobat que els agents de la policia nacional i de la Guàrdia Civil van fer un ús excessiu de la força l'1 d'octubre a Catalunya".


HRW recomana "un cos internacional d'experts"

L'informe recorda al govern espanyol que té l'obligació de garantir "una investigació efectiva de les denúncies d'ús excessiu de la força", i recomana a Espanya "buscar l'ajuda d'un cos internacional d'experts" per reconduir les tensions entre "les autoritats centrals i regionals".

Puigdemont: "Demolidor informe"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha fet ressò a Twitter de l'informe. Ho ha fet en castellà, i l'ha qualificat de "demolidor":

 

 

També ho ha fet el vicepresident del govern, Oriol Junqueras:

 


 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut