Barcelona

Huguet: "La llei del comerç preservarà el petit comerç i l'acostarà als ciutadans"

El conseller de Comerç, Josep Huguet, ha declarat a "El matí de Catalunya Ràdio" que la llei que ha aprovat el govern preservarà el petit comerç i l'acostarà als ciutadans. Huguet ha dit que el text està consensuat amb el sector i amb l'oposició. Huguet també ha dit que la normativa pràcticament obligarà els comerços de més de 2.500 metres quadrats de superfície a marxar de les ciutats.

Actualitzat
"Un comerç retroalimenta l'altre. L'important és que estigui al nucli urbà i que la gent no s'hagi de desplaçar", ha afirmat el conseller Josep Huguet respecte a la nova normativa que el govern ha aprovat sobre el sector comerciant. A partir d'ara, s'hauran d'instal·lar dins de les ciutats amb l'objectiu d'afavorir la cohesió social i la mobilitat sostenible.

La nova normativa pretén limitar les concentracions comercials a la perifèria de les ciutats i polígons industrials. En aquest sentit, el conseller Huguet ha reconegut que "a partir de la mida de 2.500 metres hi ha d'haver autorització, perquè ha de complir unes determinades restriccions que a la ciutat serà impossible complir. Per tant, hi ha una restricció per la via dels fets."

El govern ha aprovat la nova llei del comerç en la reunió habitual de consell de govern que s'ha celebrat a Cervera, on fa 650 anys va néixer la Generalitat. Aquesta nova llei permet adequar-se a la normativa europea de serveis, l'anomenada Directiva Bolkestein.

Huguet ha donat per fet que el text està consensuat amb el sector. "Aquí tant el petit com el gran comerç estan d'acord amb aquesta transposició. I per part nostra també hi ha hagut sempre la mà estesa a l'oposició", ha dit Huguet.

Anar al contingut