Barcelona

Huguet insta els catalans a "moure's i donar la cara" per les infraestructures

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha animat la societat catalana a moure's, a donar la cara, a ser persistent i a no arrugar-se a les primeres de canvi. El motiu d'aquesta mobilització ha de ser, segons Huguet, la reivindicació d'una millora de les infraestructures catalanes. El republicà ha desenterrat l'esperit lluitador dels papers de Salamanca i del Pla Hidrològic per exemplificar l'èxit de les mobilitzacions persistents i ha instat a canalitzar socialment i políticament l'estat d'indignació.

Actualitzat
Josep Huguet creu que és hora d'organitzar-se i que sigui la societat civil qui encapçali la reivindicació d'unes infraestructures adequades a les necessitats de Catalunya. No s'hi val, ha afegit, "passar només la pilota als polítics". "Una democràcia és votar, però també és moure's. Hi ha dret de manifestació, d'expressió i de concentració. Són llibertats democràtiques i es tracta que els ciutadans les utilitzin plenament, però amb seny", ha comentat el conseller i dirigent d'ERC.

Huguet ha animat la societat civil a actuar "amb contundència, com ho va començar a fer amb els aeroports", i a elaborar un "memorial de greuges" sobre infraestructures que inclogui qüestions com "els aeroports, els trens, les carreteres i els peatges". Un memorial que, ha suggerit ell, després es podria fer arribar als 41 diputats catalans del Congrés perquè es comprometin a "votar a favor" d'aquestes demandes.

En aquest context, ha recordat que en la polèmica sobre el Pla Hidrològic Nacional o els papers de Salamanca la societat civil "va empènyer" al costat d'alguns partits a favor d'una causa, a la qual finalment van acabar sumant-se els partits majoritaris i l'objectiu es va aconseguir.

D'altra banda, Huguet ha lamentat la falta d'inversió pública de l'Estat a Catalunya durant els últims trenta anys, i ha dit que, de mitjana, durant aquest període s'ha invertit cada any vuit punts per sota del que correspondria.
Anar al contingut