Barcelona

Huguet i els rectors de les universitats catalanes pacten un Pla d'Inversions de 635 milions per als pròxims set anys

Aquesta nit la Comissió de Finançament d'Universitats ha tancat l'acord per a les inversions en infraestructures per als pròxims set anys. Representants dels departaments d'Innovació i d'Economia, d'una banda, i dels rectors de les universitats públiques, de l'altra, han pactat una xifra que estaria al voltant dels 635 milions d'euros. Les dades definitives les donarà el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, durant la compareixença al Parlament prevista per demà. El pacte pot portar una mica de pau després de setmanes de distanciament entre conselleria i rectors.

Actualitzat
Finalment, vuit mesos després del que s'havia previst, la Generalitat ha donat llum verda al Pla d'Inversions per a Infraestructures Universitàries 2007-2013. El pla anterior havia acabat el 2006, però el nou s'havia anat endarrerint en paral·lel a les successives remodelacions de l'antic Departament d'Universitats i a les diferències amb la Conselleria d'Economia. L'acord suposarà inversions per valor d'uns 635 milions d'euros.

Uns diners que els rectors reclamaven amb urgència per tirar endavant moltes infraestructures previstes a mitjà termini. Del paquet destaquen, per exemple, el nou campus de ca l'Aranyó, que la Universitat Pompeu Fabra destinarà a la seva àrea de Comunicació i que ja ha de començar a funcionar el curs que ve, o alguns equipaments nous a la zona de Diagonal, on la Universitat de Barcelona i la Politècnica de Catalunya han dissenyat l'anomenat "Portal del Coneixement".

L'acord assegura, si no la pau definitiva, almenys una treva en la crisi oberta des de principis de legislatura entre els rectors i els responsables polítics d'universitats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut