Barcelona

Huguet diu que mai no va conèixer De la Rosa fins al judici

L'exdelegat d'Hisenda a Catalunya, Josep Maria Huguet, ha negat cap tracte de favor al grup Torras durant els seus anys en el càrrec perquè aquestes empreses no fossin inspeccionades. De fet, ha assegurat que no havia vist mai el financer Javier de la Rosa, vinculat a aquests grups, fins que va començar el judici del "cas Hisenda" fa dues setmanes. En el segon dia d'interrogatori, Huguet -per a qui la fiscalia demana 16 anys de presó- ha reiterat que no va rebre diners ni de Torres ni de Kio. Tot i això, ha admès que el setembre del 1994 va agafar una excedència voluntària -per treballar al despatx de l'exdelegat d'Hisenda i advocat Ernesto Aguiar- a causa de la situació "moralment insostenible" en què es trobava.

Actualitzat
Es referia a que després de no haver declarat 335 milions de pessetes que l'advocat Juan José Folchi li va ingressar a Suïssa es detectessin irregularitats en els comptes dels dos grups esmentats, amb els quals Folchi estava vinculat.

Justament, sobre aquests ingressos i a preguntes del seu advocat, Huguet ha explicat que va demanar a l'Audiència Nacional que requerís a diversos agents de canvi i borsa els comprovants de les seves inversions i guanys a la borsa -suposat origen dels diners desviats a Suïssa-, però, segons la seva versió, aquestes empreses no guardaven la documentació d'aquests anys.
Anar al contingut