Barcelona

Huguet diu que el dèficit en el finançament dels ajuntament els du a convertir-se en promotors immobiliaris

El conseller d'Innovació i Empresa, Josep Huguet, atribueix al dèficit en el finançament dels ajuntaments el fet que s'acabin convertint en promotors immobiliaris. "El mal finançament municipal fa que molts ajuntaments acabin actuant com a promotors immobiliaris. I això té riscos", ha apuntat Huguet. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el conseller Huguet ha reconegut que aquesta situació pot facilitar l'existència de casos de corrupció a les administracions locals.

Actualitzat
El conseller d'Innovació i Empresa, Josep Huguet, entén que "el problema del finançament municipal" és la causa que molts ajuntaments es llencin a fer de promotors immobiliaris. "I quan un ajuntament actua com a promotor immobiliari hi ha riscos", ha indicat Huguet.

El conseller d'Innovació i Empresa ha deixat clar que no creu que la corrupció s'hagi estès arreu de les administracions locals. "No dic que a tots passi, per sort és una minoria, que quedi clar", ha considerat Huguet, que ha conclòs que "la política majoritàriament és de gent honesta".

Josep Huguet conclou que els recents casos de presumpta corrupció que han sortit a la llum poden posar fi a aquesta dinàmica. "Això ha de servir per tenir regles de joc clares i equitatives", ha dit Huguet, "per eliminar aquestes macrodespeses que a la pràctica donen prioritat als que tenen avantatge per sobre dels qui no juguen a aquest joc".

Crèdits tous per superar el tancament de Lear

El conseller Huguet també ha anunciat que la Generalitat prepara línies de crèdits tous per ajudar les empreses de les Terres de l'Ebre, després del tancament de la planta Lear de Roquetes.

El conseller ha afegit que, amb aquests crèdits, es podran enfortir les empreses que ja hi ha a la zona i també els sectors de difícil deslocalització, com l'energètic, l'agroalimentari o el turístic.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut