Huertas, Navarro i Tomic donen al Barça la classificació per a la final de la Lliga Endesa

El F. C. Barcelona s'ha classificat per a la final de la Lliga Endesa després de derrotar el València Basket 75 a 77 en el cinquè partit de la semifinal. Xavi Pascual ha confiat en la seva guàrdia pretoriana, Huertas, Navarro i Tomic, i aquesta li ha donat el triomf. Marcelinho Huertas ha jugat els 40 minuts, amb 22 punts, 5 rebots, 9 assistències (31 de valoració) i la cistella definitiva

El F. C. Barcelona s'ha classificat per la final de la Lliga Endesa després de derrotar el València Basket 75 a 77 en el cinquè partit de la semifinal. Xavi Pascual ha confiat en la seva guàrdia pretoriana, Huertas, Navarro i Tomic, i aquesta li ha donat el triomf. Marcelinho Huertas ha jugat els 40 minuts, amb 22 punts, 5 rebots, 9 assistències (31 de valoració) i la cistella definitiva. Aquesta sèrie passarà a la història perquè totes les victòries han estat per l'equip visitant.

Huertas ha acaparat de sortida el joc ofensiu del Barça, anotant (els 7 primers punts de l'equip han estat seus) i assistint. Els bases rivals, Sam van Rossom (10 punts, 5 assistències) i Oliver Lafayette, li donaven resposta. Després de la segona falta de Bostjan Nachbar, l'encarregat de substituir-lo ha estat Maciej Lampe i no Erazem Lorbek. Justin Doellman (18 punts, 5 rebots), el quatre rival, l'ha rebut amb 5 punts consecutius (16-11) i el polonès ja no ha tornat a pista. El primer quart ha acabat 20 a 18 després d'un "alley-oop" entre Marcelinho i Joey Dorsey.

Els locals treballaven molt bé el rebot, tant assegurant el propi com buscant l'ofensiu. La tercera falta de Nachbar ha propiciat l'entrada en pista, per primera vegada, de Lorbek (9 punts). Ante Tomic (20 punts, 8 rebots), ben buscat pels seus companys, ha encadenat tres esmaixades, però el Barça no s'acostava en el marcador al seu rival. El marcatge entre Romain Sato (17 punts, 8 rebots) i Kostas Papanikolaou s'ha saldat amb una antiesportiva per bàndol. El València ha aprofitat l'ocasió per marxar d'onze. Al descans el resultat ha estat de 43 a 34.

El Barça carrega sobre la pintura del València

Tornant de vestidors, el F. C. Barcelona ha buscat el joc interior, amb protagonisme per a Lorbek i Tomic. Doellman ha comès la seva tercera personal a 6 minuts del final del període. Navarro (11 punts, 4 rebots, 7 assistències) ha decidit que era el moment d'aparèixer, aixecant la moral dels seus companys. El tècnic local Velimir Perasovic s'ha vist obligat a tornar a posar en pista Doellman. En els moments més crítics per als locals, l'aler pivot ha comès la temuda quarta personal, al mateix temps que els visitants es posaven al davant en l'últim minut d'un període que ha acabat 57 a 61.

En l'últim quart el València no trobava el camí cap a la cistella rival, i Doellman ha tornat a pista a 6 minuts del final. Els de Pascual seguien carregant els seus atacs dins la zona rival amb Tomic i Lorbek. L'ofensiva blaugrana començava amb l'eslovè al pal baix, marcat per Doellman. Dos triples del València (Rafa Martínez, Van Rossom) han ajustat el marcador (73-75). A 7 segons del final Sato ha empatat a 75. Marcelinho s'ha jugat l'última possessió, anotant amb el temps exhaurint-se la cistella definitiva.