La columna de fum negre que surt del reactor 3. (Foto: Reuters)
La columna de fum negre que surt del reactor 3. (Foto: Reuters)
Tòquio

Hospitalitzen dos treballadors de Fukushima per radiació excessiva

Dos treballadors de la nuclear japonesa de Fukushima han estat hospitalitzats per rebre una radiació excessiva. Els dos operaris, més un tercer que no ha estat ingressat, van rebre una radiació d'entre 170 i 180 mil·lisieverts mentre treballaven per estendre cables elèctrics a prop del reactor 3, segons l'Agència de Seguretat Nuclear del Japó. Precisament, aquest matí s'han reprès les feines per refredar aquesta unitat, evacuada ahir quan va començar a sortir-ne fum negre. Un altre sisme de 6,1 graus ha sacsejat la costa nord-est japonesa, però no ha fet danys.

Actualitzat
Els dos treballadors de Fukushima eren subcontractats de TEPCO, la companyia operadora de la central nuclear, i estaven treballant per estendre els cablejat elèctric a l'edifici de turbines que hi ha davant del reactor número 3.
 
A tots dos els han portat a l'hospital de la ciutat de Fuskushima, des d'on els traslladaran a un institut especial de radioactivitat de la ciutat de Chiba, a l'est de Tòquio.

Reprenen la refrigeració al 3

Al reactor número 3, que ahir va tornar a ser evacuat perquè sortia fum negre, s'han reprès aquest matí les feines per injectar aigua per refredar la piscina de combustible. El reactor 3, que des de dimarts té llum a la sala de control, és l'únic dels sis reactors de la central que fa servir com a combustible una barreja d'urani i plutoni.

Una altra rèplica

Un altre terratrèmol de 6,1 graus a l'escala de Richter amb epicentre a l'oceà Pacífic, davant la costa de la província japonesa d'Iwate, ha sacsejat aquest matí la costa nord-est japonesa però no ha provocat danys ni s'ha emès cap alerta de tsunami.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut