Horrach, en el moment d'explicar que demanarà mesures cautelars
Horrach, en el moment d'explicar que demanarà mesures cautelars

Horrach es planteja demanar per a Urdangarin i Torres presó eludible amb fiança

El fiscal del cas Nóos ha dit que necessita temps per valorar-ho, tot i que admet que el criteri general és presó immediata, en les penes superiors a cinc anys

RedaccióActualitzat

El fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, es planteja demanar presó eludible amb fiança per a Iñaki Urdangarin i Diego Torres, que han estat condemnats a penes de més de 6 anys i de 8 anys de presó, respectivament, pel tribunal que ha jutjat el cas. Ho ha dit en declaracions a l'emissora de ràdio Onda Cero, en què ha afirmat que ha de fer una lectura "més detallada" de la sentència i analitzar la jurisprudència.

Amb aquestes declaracions Horrach contradiu el que va afirmar aquest cap de setmana: que demanaria presó immediata. Aquest dilluns ha dit que, a pesar que el criteri general és demanar presó immediata en les penes superiors a cinc anys, vol escoltar les parts per fer la petició fiscal "més equànime". Tot i això, ha admès que les penes imposades "ja impliquen un cert risc de fuga":

"Escoltarem primer les al·legacions de les parts i en funció d'aquestes demanaré les mesures que consideri oportunes. No descarto la possibilitat d'una presó preventiva amb fiança, amb el que el simple dipòsit de la fiança ja exclouria la presó. Estic valorant les dues opcions, necessito una mica de temps."

♦ Els experts avisen: Urdangarin podria no anar a la presó

 

Recórrer la sentència per l'absolució de la branca valenciana

Horrach també ha explicat que s'està plantejant recórrer al Tribunal Suprem l'absolució dels cinc acusats de la branca valenciana de Nóos. Seria un recurs de cassació, perquè, segons ha dit, va aconseguir provar que hi havia delicte, perquè no només es van sobredimensionar alguns serveis, "sinó que ni tan sols es van executar".

Horrach ha admès que, amb aquestes absolucions, la sentència qüestiona la seva feina com a fiscal:

"Quan un rep la sentència, té una certa baixada i revisa mentalment tot el procés, sobretot en allò en què no t'han donat la raó."

Segons ha dit el fiscal, si aconseguís que el Suprem li donés la raó en la branca valenciana, les penes a Urdangarin i a Torres podrien ser més altes.

♦ Cristina de Borbó, absolta, i sis anys i tres mesos de presó per a Urdangarin pel cas Nóos

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut