Palma

Horrach carrega contra Manos Limpias i el jutge Castro en el seu informe final del judici pel "cas Nóos"

Recta final del judici del "cas Nóos", amb els informes finals de les parts

RedaccióActualitzat

Recta final del judici del "cas Nóos", amb els informes finals de les parts. Aquest dimecres ha començat el fiscal, Pedro Horrach. Ha carregat contra Manos Limpias, l'acusació que ha mantingut al banc dels acusats la infanta Cristina, i també ha tingut dures crítiques per al jutge Castro, que va instruir la causa durant més de cinc anys.

Segons Horrach, el magistrat va construir una "bastida sobre conjectures i sospites de gran repercussió mediàtica" per asseure l'exduquessa de Palma al banc dels acusats i la instrucció de la causa va ser una "persecució"  en què es va "prioritzar l'aparença de justícia per sobre de la justícia", tot plegat, ha afegit Horrach, basat en "malabarismes retorçats i enganyosos".

Horrach ha exposat que ni la infanta ni la dona de Diego Torres, Ana María Teijeiro, prenien cap mena de decisió en les societats comandades pels seus marits. Pel que fa a Iñaki Urdangarin i Diego Torres, el fiscal considera que ha quedat provat que intentaven aparentar que Nóos era una ONG quan es tractava d'una societat per enriquir-se. 

La setmana passada, en la presentació de les conclusions, el fiscal Horrach va mantenir la petició de pena per a Iñaki Urdangarin, 19 anys i mig de presó, i per al seu soci, Diego Torres, 16 anys i mig. Tots dos pels delictes de malversació, prevaricació, frau, estafa i blanqueig de capitals, entre d'altres.  

Aquest dimarts, van presentar les conclusions les defenses. La de la infanta Cristina reclama que se l'absolgui dels delictes de què l'acusa Manos Limpias i ha demanat al tribunal que sancioni aquesta organització per abús de dret.

Aquesta setmana i la vinent exposaran els informes finals, primer, la resta d'acusacions i, després, les defenses. Serà llavors quan es donarà el torn de l'última paraula als acusats. L'Audiència de Palma ha anunciat que, si es compleixen els terminis, el judici s'acabarà el dia 22 d'aquest mes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut