Budapest

Hongria tanca la frontera amb Croàcia

L'alternativa ara és passar per Eslovènia, on ja han començat a arribar els primers autobusos amb refugiats

RedaccióActualitzat

Hongria ha tancat el pas dels refugiats per la seva frontera amb Croàcia, per evitar l'accés al país dels refugiats que es desplacen cap a Alemanya.

El govern hongarès ha pres aquesta mesura un mes després de tancar la frontera amb Sèrbia. Budapest ha informat que els llocs fronterers oficials continuaran oberts, però que els refugiats sense visat no podran passar.

Davant aquest tancament, l'alternativa és passar per Eslovènia, que ja ha dit que no els prohibirà l'entrada mentre Àustria i Alemanya mantinguin les fronteres obertes. Aquest dissabte ja han començat a arribar a Eslovènia els primers autobusos amb refugiats procedents de Croàcia després del tancament de la frontera.

Més de 600 refugiats han estat transportats en autobusos de Croàcia al nord-oest d'Eslovènia, des d'on han començat a passar en petits grups a l'pròxima Àustria.

Els refugiats, procedents majoritàriament de Síria, l'Iraq i l'Afganistan, vénen de recórrer l'anomenada ruta dels Balcans, que va des de Turquia per mar fins a Grècia i després a través de Macedònia, Sèrbia i Croàcia.

La Policia eslovena ha informat que Àustria ja ha admès a uns 300 d'aquests refugiats, que tenen l'opció de sol·licitar permís en aquest país o seguir el viatge, com desitja la majoria, cap a Alemanya.

El flux d'emigrants no s'atura. Divendres van arribar 5.000 persones a Sèrbia i durant tot dissabte uns 3.000, que segueixen després cap a Croàcia.

El secretari d'Estat d'Interior eslovè, Bostjan Stevic, ha advertit aquest dissabte que el seu país no admetrà a més de 2.500 refugiats per dia i ha deixat clar que el nombre d'entrades dependrà de a quin ritme els emigrants segueixen la seva ruta cap a Àustria i Alemanya.

El Govern de Ljubljana ha anunciat que l'Exèrcit donarà suport a la policia en la protecció de la frontera.

La ministra d'Exteriors croata, Vesna Pusic, va explicar divendres que el seu país coordinarà el trasllat amb les autoritats eslovenes i que no tancarà les fronteres mentre Àustria i Alemanya no ho facin.

Més de 190.000 refugiats han creuat Croàcia des de mitjans de setembre seguint aquest procediment.

Hongria ha començat a aplicar controls també a la seva frontera amb Croàcia, en què ha elevat una barrera, i no permet passar refugiats.

Les últimes setmanes, entre 5.000 i 8.000 refugiats que busquen asil han travessat cada dia la frontera d'Hongria amb Croàcia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut