Immigrants procedents de Síria caminen per una autopista a prop de la frontera amb Sèrbia, esperant poder entrar a la UE (Reuters)
Immigrants procedents de Síria caminen per una autopista a prop de la frontera amb Sèrbia, esperant poder entrar a la UE (Reuters)
Budapest

Hongria suspèn de manera unilateral una normativa europea sobre els refugiats per protegir els seus interessos

Aquesta decisió, presa per protegir "els interessos" del país segons el govern, se suma a l'anunci del tancament de la frontera amb Sèrbia i la construcció d'un mur de 175 quilòmetres

RedaccióActualitzat

El govern hongarès ha anunciat aquest dimarts que ha suspès de forma unilateral una normativa de la Unió Europea (UE) que afecta els sol·licitants d'asil que entrin al país. L'executiu argumenta que la decisió pretén protegir "els interessos d'Hongria".

El govern deixa d'aplicar el Reglament Dublín III, fet que significa que Hongria no acceptarà la devolució dels sol·licitants d'asil que van entrar a la Unió Europea a través de les seves fronteres i que després es van traslladar a un altre estat comunitari.

Aquest reglament europeu determina que els sol·licitants d'asil són registrats al país pel qual van entrar a la UE i, en cas de ser interceptats per un segon estat, poden ser traslladats al primer país on van ser registrats. D'acord amb la suspensió de la normativa, el govern hongarès no els acceptaria.

Segons afirma el govern hongarès, "el sistema d'asil està sobrecarregat". Des del principi d'aquest any ha rebut 60.000 sol·licituds, quan anys enrere eren només 2.000 anuals. La majoria dels refugiats procedien de Kosovo, però, en les últimes setmanes, entren al país des de Sèrbia persones procedents sobretot de Síria, l'Afganistan, l'Iraq i altres països de l'Orient Mitjà. La majoria aspiren a arribar a Àustria, Alemanya o els països escandinaus.

La decisió de suspendre aquest tractat és un pas més en la política de mà dura de Budapest pel que fa a l'acollida de refugiats. Fa uns dies, l'executiu va anunciar el tancament de la seva frontera amb Sèrbia, i que començaria a construir-hi un mur de quatre metres d'alt i 175 quilòmetres de llarg.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut