El Parlament d'Hongria (Reuters)
El Parlament d'Hongria (Reuters)
Budapest

Hongria "respectarà la voluntat de la gent" en el referèndum de l'1-O

Ho ha afirmat el portaveu del govern hongarès, que ha afegit que això "es diu democràcia", segons recull el setmanari "Político"

RedaccióActualitzat

Hongria pensa "respectar la voluntat del poble" en el referèndum català. Aquest és el pronunciament que ha fet el portaveu del govern hongarès, Zoltán Kovács, en una roda de premsa a Brussel·les.

El setmanari "Político" es fa ressò d'aquestes paraules del representant del primer ministre d'Hongria, Viktor Orbán, sobre Catalunya. Segons aquest mitjà, el portaveu ha assegurat que l'executiu magiar "respectarà la voluntat de la gent" en el referèndum de l'1-O. Amb tot, no ha afirmat ni ha negat si l'estat hongarès reconeixeria una Catalunya independent com a resultat de la victòria del "sí" en la votació.

Durant la roda de premsa, quan li han preguntat sobre quina és la posició d'Hongria en relació a la consulta catalana, Kovács ha dit: "Es tracta d'un afer intern per als espanyols i els catalans, i hauria de ser la seva decisió. Tots hem de respectar la voluntat de la gent; es diu democràcia", recull "Político".

Aquest setmanari recorda que Mariano Rajoy s'ha compromès a fer "tot el necessari per aturar el referèndum". I entre aquestes mesures, "Político" es refereix a la investigació oberta contra els alcaldes que fan costat a l'1-O i les intervencions de la Guàrdia Civil a impremtes i mitjans de comunicació.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut