Budapest

Trens plens de refugiats arriben a Àustria i Alemanya, procedents d'Hongria

Les autoritats hongareses han permès aquest dilluns que trens amb unes dues mil persones, moltes d'elles sirianes, abandonessin Budapest amb direcció a Viena i Baviera

RedaccióActualitzat

Les autoritats hongareses han permès aquest dilluns que trens amb unes dues mil persones, moltes d'elles sirianes, abandonessin Budapest amb direcció a Viena i Baviera. Ho fa davant la falta de suport de la UE i després de demanar en reiterades ocasions ajuda a la resta de països socis.

Aquests trens han quedat aturats durant hores a prop de la frontera, però després han pogut continuar la marxa. Ja cap al vespre, Hongria ha tornat a restringir les sortides perquè no siguin tan massives.

A l'estació principal de Budapest encara queden milers de persones en condicions precàries, que esperen també la possibilitat de marxar en tren cap a les grans ciutats alemanyes.

De divendres a diumenge, el govern hongarès ha interceptat prop de 9.000 refugiats il·legals. Dissabte van acabar d'aixecar el mur a la frontera amb Sèrbia per tallar-ne el flux. Malgrat tot, hi ha moltes persones encara, esperant per creuar.

Un portaveu del govern hongarès ha dit que, d'acord amb les regles de Schengen, els immigrants només poden abandonar Hongria amb documents de viatge vàlids i un visat del seu país de destí. Això provoca que multitud d'immigrants i sol·licitants d'asil estiguin esperant a les estacions de tren de Budapest. Segons l'executiu magiar, Alemanya ha mostrat una posició més permissiva cap als immigrants irregulars procedents de Síria i aquesta notícia ha "generat esperances" entre els refugiats.

Manifestació a Viena a favor dels refugiats

Unes 20.000 persones s'han manifestat a la capital austríaca per denunciar el tracte inhumà que reben sovint els immigrants i els refugiats. La manifestació té lloc uns dies després de la descoberta d'un camió amb 71 cadàvers en una autopista austríaca.

Mentrestant, les autoritats d'Àustria han localitzat uns 200 sol·licitants d'asil i han detingut cinc presumptes traficants de persones en el marc d'una operació policial a les fronteres del país, segons ha informat el Ministeri de l'Interior. A les últimes hores, Àustria ha aplicat mesures especials de control policial a les carreteres per lluitar contra el tràfic de persones. El 14 de setembre, els ministres de l'Interior i de Justícia faran una reunió a Brussel·les per abordar la crisi dels refugiats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut