Budapest

Hongria ha acabat la tanca que la separa de Sèrbia

La tanca fa 165 quilòmetres de llarg

RedaccióActualitzat
A bombo i plateret, però sense anunciar-ho personalment, el govern hongarès del populista conservador Viktor Orbán ha publicitat que havia acabat la tanca de 165 quilòmetres de llarg que els separa de Sèrbia.

Així es dificultarà encara més l'últim tram per a desenes de milers de refugiats que no es volen quedar al seu país, però fins i tot ordena perseguir els que aconsegueixen entrar, fins al punt de protagonitzar persecucions. Refugiats que només volen marxar dels camps on els intenten tancar a Hongria.

Mark Kekesi, voluntari hongarès no havia vist mai una cosa semblant:

"No havia vist mai una cosa així. No crec que hi hagi gaire gent que intenta escapar-se del camp, però el que és segur és que molts immigrants temen ser inscrits a Hongria perquè saben molt bé que, si els inscriuen aquí, hi ha la possibilitat legal que qualsevol altre país d'Europa els retorni a Hongria".

És poc probable, tenint en compte les crítiques generalitzades contra la política d'Orban venen des dels països on sí que volen anar els refugiats, com els escandinaus, França o Alemanya, amb la qual Hongria comparteix la trista història del nazisme, sense el penediment que ha mostrat Berlín ni la comprensió molt especial que manté en aquesta crisi.

De fet, la tanca, el que fa és allargar l'agonia dels refugiats, ja sigui pel perill de travessar-la clandestinament o per la possibilitat que els compliqui el camí a través de Bòsnia i Croàcia cap a Àustria.

Precisament, aquest país, colpejat per la tragèdia del camió d'aquest dijous, també intenta col·laborar per facilitar les coses. A Traiskirchen hi ha el camp d'acollida més gran. Paradoxalment, s'hi havien aplegat des dels anys cinquanta molts refugiats hongaresos que fugien del règim comunista.

Ara, els que hi reben ajut són, sobretot, sirians. Molts austríacs s'hi acosten per repartir menjar i roba. Fins i tot alguna joguina per entretenir els nens.

Segons les autoritats cada dia entren a Hongria 1.000 persones. Aproximadament, aquest any han entrat 80.000 persones al país procedents d'Iraq, Afganistan i Síria, però la majoria només hi passen, volen establir-se als països més rics de la Unió europea com és Alemanya.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut