Budapest

Hongria aixecarà un mur per aturar l'arribada d'immigrants des de Sèrbia

El govern hongarès ha decidit tancar la frontera amb el país balcànic i construirà un mur de 175 quilòmetres i quatre metres d'alt

RedaccióActualitzat

Un mur al cor d'Europa. En ple debat sobre l'acollida d'immigrants a la Unió Europea, el govern d'Hongria acaba d'anunciar que ha decidit tancar la frontera amb Sèrbia i començar a construir-hi un llarg mur. El ministre d'Afers Estrangers hongarès, Péter Szijjártó, ha explicat que es tracta d'una tanca de quatre metres d'alt a la frontera sèrbia que farà 175 quilòmetres.

En una roda de premsa, el ministre ha dit que la Unió Europea busca una solució al problema de la migració il·legal, però que Hongria ja no pot esperar més. El cap de la diplomàcia hongaresa ha afegit que el seu homòleg d'Interior ja ha rebut instruccions per preparar aquest projecte. Szijjártó ha afirmat que aquesta decisió no contravé cap tractat internacional, i que altres països han optat per construir tanques. En concret ha citat Espanya pels seus enclavaments al nord d'Àfrica, i també Bulgària i Grècia.

Es calcula que des del gener ja han arribat prop de 60.000 immigrants a Hongria, que, juntament amb Suècia, és el país amb més refugiats en relació amb la seva població. Tres quartes parts dels immigrants procedeixen de Síria, l'Iraq i l'Afganistan.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut