Homs va dir que ni el nom ni el llindar del 15% serien impediment per tenir grup propi
Homs va dir que ni el nom ni el llindar del 15% serien impediment per tenir grup propi
Madrid

Homs: "Si la denominació de 'Partit Demòcrata' no pogués ser, ja ens adaptaríem"

El diputat diu que presentaran les explicacions que els demanen i que "els antecedents" els avalen en la petició de grup propi

RedaccióActualitzat

L'antiga Convergència Democràtica està convençuda que tindrà grup propi al Congrés dels Diputats. Després que la Mesa ha ajornat la decisió i ha demanat que s'argumenti la petició i clarifiquin si es poden registrar com a Partit Demòcrata Català, el portaveu de la formació al Congrés, Francesc Homs, ha assegurat que "els " els avalen. 

"D'arguments, n'hi ha, els complementarem com se'ns demana i amb molt de gust, entenem que avalen jurídicament el fet de poder tenir grup propi", ha afirmat. Homs està convençut que el debat és "estrictament jurídic". Segons ell, el requisit de tenir com a mínim el 15% de vots a les circumscripcions on s'han presentat no és un impediment. "S'ha calculat de formes molt diferents", ha justificat. 

També ha afegit que el nom no serà un problema. "Si finalment la denominació de 'Partit Demòcrata Català' no pogués ser, com altres cops ha passat, ja ens adapataríem. Però no perquè ens ho demani la mesa (...) sinó perquè, al final, la constitució efectiva del PDC no pogués ser possible".

Anar al contingut