Madrid

Domènech constata que el rei està preocupat pel bloqueig polític per a la investidura

El rei acaba aquest dijous la tanda de converses rebent Rivera, Iglesias i Sánchez al matí, i Rajoy a la tarda

RedaccióActualitzat

Albert Rivera, Pablo Iglesias i Pedro Sánchez al matí i Mariano Rajoy a la tarda passaran aquest dijous per la Zarzuela per reunir-se amb el rei per trobar una sortida a la investidura. Ara mateix hi ha una situació de "bloqueig polític" que preocupa molt al monarca. Així ho ha constatat aquest dimecres el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, durant la seva trobada amb Felip VI. En una compareixença informativa posterior, el diputat català ha explicat que "hi ha la possibilitat" que Rajoy no accepti l'encàrrec d'investidura. Això representaria -ha apuntat Domènech- derivar cap als "llimbs" o "zona desconeguda" en termes constitucionals.

El portaveu d'En Comú Podem ha transmès al rei que si hi ha una alternativa de govern amb el PSOE, hi serien. Ha reconegut, però, que és una alternativa que en aquest moment és molt difícil que hi sigui. Assumeix per tant fer feina d'oposició al PP.

 

 

Homs no descarta unes terceres eleccions

Abans ha estat el torn de l'antiga Convergència. Francesc Homs ha explicat al monarca que la seva formació votarà en contra d'una investidura de Rajoy i veu molt difícil que el PSOE presenti una alternativa al PP, amb la qual estarien disposats a negociar.

Davant d'aquest panorama, i un dia abans que Felip VI es trobi amb els partits amb més representació, Homs no descarta unes terceres eleccions. Homs ha criticat "la incapacitat de posar-se d'acord" dels partits: "Estan al seu cau i ningú surt a buscar acords." Per tot plegat, Homs no descarta unes terceres eleccions, una opció que considera "horrorosa" i que li provoca "pena i indignació".

 

 

Tardà: "Si el Borbó és altiu, nosaltres som dignes"

Qui no ha anat a les consultes és ERC. El portaveu del grup parlamentari al Congrés, Joan Tardà, ha explicat que han declinat participar-hi perquè consideren que el rei ha actuat amb "menyspreu i mala educació contra les institucions catalanes i, en concret, contra la presidència del Parlament".

"Si el Borbó és altiu, nosaltres som dignes. I amb la nostra dignitat no s'hi juga", ha assegurat en una roda de premsa de presentació del grup. Tardà també ha lamentat el "sainet" en què, diu, s'han convertit els moviments per formar govern a Espanya. Ha acusat Mariano Rajoy de fer "xantatge" i Pedro Sánchez de "preferir que governi la dreta abans que reconèixer els drets del poble de Catalunya".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut