El portaveu Francesc Homs
El portaveu Francesc Homs
Barcelona

Homs veu "desconcertants" les reaccions de PP i PSOE a "la qüestió catalana"

El portaveu, que no pot avançar el contingut del discurs del president al Debat de Política General, un contingut que, segons ha dit, Mas "té molt madur després de dies de reflexió", considera que del govern espanyol arriben missatges contradictoris.

RedaccióActualitzat
Hores abans de l'inici del Debat de Política General al Parlament, el portaveu del govern, Francesc Homs, ha comparegut en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, on ha manifestat que no pot avançar el contingut del discurs del president, un contingut que, segons ha dit, Mas "té molt madur després de dies de reflexió". Sí que ha dit que el president afronta el debat "amb esperit constructiu" i "serenitat".

Sense voler parlar, tampoc, del document sobre una consulta sobiranista o un possible avançament electoral, el portaveu sí que ha parlat de les reaccions que els últims dies arriben de Madrid respecte de la "qüestió catalana". Per Homs, la sensació és que s'ha passat "de la més absoluta de les indiferències" a declaracions que, en tan sols hores de diferència, "sembla que diuen una cosa i la contrària".

Homs ha afirmat que, tot i aquests missatges "contradictoris", i a l'espera que fixin la seva posició definitivament, el govern català "no deixa mai cap porta tancada al diàleg amb tothom, com sempre".

Resposta tant al PP com al PSOE

Les declaracions del portaveu arriben tot just després que la vicepresidenta espanyola ha advertit que respondran amb "fermesa" a un eventual intent de celebrar una consulta sobiranista a Catalunya. També arriben hores després que Mariano Rajoy ha afirmat que la reforma del sistema de finançament autonòmic no és prioritària, una reforma que Soraya Sáenz de Santamaría va assegurar que s'afrontaria aquesta legislatura.

Les declaracions del portaveu també es poden entendre com un missatge al PSOE. I és que el líder dels socialistes espanyols, Alfredo Pérez Rubalcaba, va obrir la porta a una reforma constitucional per acostar-se a un model federal, però poc després va sembla que la seva número 2, Elena Valenciano, tancava aquesta porta quan va matisar que no demanaven aquesta reforma "ara".
Anar al contingut