A l'esquerra, el candidat de CDC a les eleccions de 26-J, Francesc Homs, amb la muntanya de Montserrat al darrere el 24 de juny del 2016 (horit…
A l'esquerra, el candidat de CDC a les eleccions de 26-J, Francesc Homs, amb la muntanya de Montserrat al darrere el 24 de juny del 2016 (horitzontal)

Homs sent "vergonya" que PP i PSOE alertin dels perills dels referèndums després del Brexit

Actualitzat

ACN Marganell.-El candidat de CDC a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, ha assegurat que sent "vergonya" que PP i PSOE alertin ara dels perills dels referèndums després del que ha passat al Regne Unit. "Em produeix vergonya que un demòcrata com Pedro Sánchez digui que això de fer referèndums és una mala solució", ha remarcat Homs des del monestir de Santa Cecília, a tocar de Montserrat, on ha fet extensiva la seva crítica també al PP. El convergent s'ha queixat que la reacció espanyol sigui "la de sempre, que és negar la realitat". "Això és l'estil Rajoy i Sánchez, l'estil de l'estruç: davant d'un problema cap enterrat sota terra", s'ha queixat. D'altra banda, ha opinat que el Brexit pot provocar un segon referèndum escocès, i això pot aplanar el camí de Catalunya.

Homs ha reaccionat amb indignació a les paraules del candidat del PSOE després del referèndum sobre el Brexit, i li ha replicat que "la democràcia, donar la veu del poble, mai és una mala solució". "Les coses no es resolen sense parlar-les", ha continuat el convergent, que ha lamentat que l'Estat reaccioni com sempre, "negant la realitat". En aquest sac ha ficat el PSOE, però també el PP, que continua amb la seva tècnica de "l'estruç". Al seu parer, la reacció que està tenint l'Estat "és un símptoma més de la mala qualitat de la política espanyola, de la seva incapacitat d'assumir la realitat, de la seva manca de disposició a preguntar a la gent, a utilitzar les eines que donen la veu al poble". "Per osmosis"Sobre les conseqüències que pot tenir el Brexit per a Catalunya, Homs ha assegurat que el camí dels catalans depèn d'ells mateixos, però també ha reconegut que els moviments que hi haurà a partir d'ara, i en especial a Escòcia, poden generar "osmosis", poden ser "exemple de com es resolen les coses en una democràcia consolidada". "Sense supeditar el nostre camí a allò que facin a Escòcia, és obvi que el que vagi passant sí que té efectes d'osmosis, d'una certa referenciació", ha conclòs.Encara sobre el Brexit, el candidat convergent ha contrastat la "democràcia real" del Regne Unit amb la "democràcia formal" d'Espanya, on el seu primer ministre ja ha anunciat la seva dimissió. Homs ha remarcat que el contrast és "espectacular", perquè a l'Estat ni tan sols es dimiteix quan "s'utilitzen les seves clavegueres per a finalitats espúries, per combatre l'adversari". En tot cas, ha opinat que la UE té deures pendents, que passen per una major integració i la creació d'uns veritables Estats Units d'Europa, "on la diversitat dels pobles pugui ser reconeguda en peu d'igualtat".

Anar al contingut