Francesc Homs, amb el nou president del CAC, Roger Loppacher
Homs diu que el govern "està tip" de les mentides. (Foto: ACN)
Barcelona

Homs replica a Griñán: "La desigultat és que, per als catalans, les coses són més cares"

El govern comença a "estar tip" que tant el PP com el PSOE consideren el pacte fiscal un privilegi per a Catalunya. L'últim a afegir-se a les crítiques ha estat el president andalús, José Antonio Griñán, que ha acusat Catalunya de "voler progressar a costa d'Andalusia".

RedaccióActualitzat
El govern comença a "estar tip" que tant el PP com el PSOE consideren el pacte fiscal un privilegi per a Catalunya. L'últim a afegir-se a les crítiques ha estat el president andalús, José Antonio Griñán, que en el congrés dels socialistes andalusos va demanar que no es donin privilegis a altres comunitats, referint-se al pacte fiscal. El portaveu del govern, Francesc Homs, li ha replicat que "la desigualtat que hi ha és que per als catalans les coses són més cares".

Griñán va denunciar que Catalunya "vol progressar a costa d'Andalusia", paraules que Homs ha considerat incendiàries i que ha contestat amb diversos exemples. "Per què les residències per a gent gran són dues o tres vegades més cares que a la resta d'Espanya i paguem més peatges? És igual el pla d'ocupació rural dels treballadors de l'agricultura d'Andalusia que el dels de Catalunya? És igual l'AVE d'Andalusia, que fa 20 anys que el tenen, que el de Catalunya?", s'ha preguntat. Homs ha demanat al govern espanyol que faci públiques les balances fiscals per desmuntar "mentides" com aquestes.

La majoria de partits parlamentaris catalans, inclòs el PSC, han carregat contra Griñán per aquestes declaracions. El primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro, ha instat Griñán d'intentar "atacar Catalunya per distreure l'atenció d'altres temes". "Als companys d'Andalusia només els puc dir una cosa: que continuïn defensant els interessos de la seva terra. Jo defensaré per damunt de tot els de Catalunya, opinin el que opinin els socialistes andalusos", ha afegit.

ERC ha demanat al PSC que expliqui a Griñán i el PSOE "l'espoli fiscal" que pateix Catalunya, mentre que el PPC ha recordat que Carme Chacón, de la mateixa manera que el president de la Junta, va rebutjar "amb dents i ungles" el pacte fiscal. Els populars han demanat al PSC que expliqui el seu canvi de postura en aquest tema.
Anar al contingut