El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, i l'alcalde de Reus i president de Sagessa, Carles Pellicer, en la inaugur…
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, i l'alcalde de Reus i president de Sagessa, Carles Pellicer, en la inauguració de l'ampliació del CAP de Riudoms aquest dissabte. (Foto: ACN)
Riudoms

Homs recull el guant de l'ANC per assolir "l'acord més ampli possible" sobre la data i la pregunta de la consulta

El conseller de la Presidència recorda que "el repte és gegantí" però que no s'imagina cap alternativa possible. "Només ho aconseguirem si fem pinya", ha dit.

RedaccióActualitzat

El conseller de Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha considerat positiva l'aportació feta per l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) en el procés per decidir la data i la pregunta de la consulta. Segons ha dit, el govern entoma la petició de l'ANC per aconseguir el màxim consens possible entre les formacions polítiques.

Homs ha reconegut que "certament el repte és gegantí, les possibilitats de sortir-nos-en són reals i només ho aconseguirem si fem pinya. En aquest sentit recullo el guant de l'Assemblea", ha dit. 

El conseller de la Presidència no ha valorat la pregunta ni la data proposada per l'ANC però ha assegurat que el govern "crearà les condicions" perquè hi hagi "l'acord més gran possible". "No em sé imaginar una alternativa i és el que ens demana la ciutadania", ha apuntat.

No és la primera vegada que el conseller Homs s'hi refereix. En altres ocasios, Homs ha confirmat que la data i la pregunta de la consulta es fixaran al desembre entre totes les formacions polítiques partidàries del dret a decidir. "Fins aleshores, totes les consideracions tècniques i d'oportunitat són a tenir en compte, evidentment, però la decisió final la prendrem entre tots el mes de desembre", va assegurar Homs en declaracions a Catalunya Ràdio i TV3 des de Pamplona, quan va assistir al 31è consell plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus. Mentre no es concreti, va dir llavors el conseller, caldrà "esperar" per saber el dia i el contingut de la pregunta.

Anar al contingut