Barcelona

Homs nega haver negociat amb el PP tenir grup propi a Madrid i Tardà ho titlla d'"error tàctic"

Homs s'ha emparat en el secret del vot per no admetre que una part dels seus diputats votessin en aquest sentit

RedaccióActualitzat

Francesc Homs nega haver negociat amb el Partit Popular tenir grup propi al Congrés a canvi d'afavorir-los a la mesa. El portaveu de Convergència a Madrid no reconeix que alguns dels seus diputats votessin a favor de les dues vicepresidències del PP i de Ciutadans. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" i a "Els matins" de TV3, Homs s'ha emparat en el secret del vot per no admetre que una part dels seus diputats votessin en aquest sentit:

"No vam votar ni vam establir cap acord amb el PP i Ciutadans. Hi ha deu diputats que ballen. La votació és secreta. A més, s'ha de saber que la diferència de deu vots no ha alterat res. Són votacions secretes, i com a secretes, ja m'agradaria saber-ho, no l'hi negaré, però no sé si es podrà saber mai del tot o no. No hi ha hagut cap intercanvi de res. S'especula que tot això és pel grup parlamentari. El grup parlamentari és una qüestió de dret i hem tingut tant CDC, com ERC o el PNB en moltes ocasions grups parlamentaris amb situacions interpretables. Jo defensaré això."

En canvi, el diputat d'Esquerra, Joan Tardà, ho considera un error:

"Cal no cometre errors tàctics. Jo no ho hauria fet. Bé, entenc que el joc parlamentari pot portar a fer cabrioles d'aquesta mena. De vegades es cedeixen diputats als grups parlamentaris per tenir grup parlamentari, però no crec que sigui la part més fosca."

En qualsevol cas, conclou que seran els ciutadans els que jutjaran:

"Què ha intentat Podem? Buscar-se la vida? Què ha intentat el PSOE? Buscar-se la vida? Què ha intentat Rajoy? Buscar-se la vida? Què ha intentat l'Homs? Buscar-se la vida? Els ciutadans ja jutjaran."

Tardà ha justificat també per què no van donar suport al candidat socialista a la presidència del Congrés, Patxi López. Segons el republicà, les relacions amb el PSOE són inexistents:

"Com volien que nosaltres votéssim a favor de Patxi López si fa setmanes i setmanes que el PSOE no té cap relació amb ERC. De fet, la relació que tenim amb ells és molt més freda... De fet, és inexistent. És molt més freda que en èpoques de retallades de l'Estatut. Ni una sola trucada d'ençà de les eleccions i ara pretenien que els votéssim? Estúpids, insensats. No existeix l'abstenció."

Tant Tardà com Homs insisteixen que si la presidència del Congrés no és d'esquerres és per la màxima rivalitat i enemistat del PSOE i de Podem:

"Una altra mentida que han fet córrer tots perquè tots estan tan frustrats que els hagi sortit tot malament, tant el PSOE com Podem, que buscaven el boc expiatori i van dir que nosaltres ens havíem abstingut. No. No et pots abstenir. Has de posar un nom en una papereta o no posar-n'hi cap. (...) Però com que tenen aquesta guerra i no es diuen la veritat i s'enganyen i s'apunyalen, les coses surten malament, i com que surten malament, la gent té mala hòstia i mala llet".

Homs ha acusat el PSOE i Podem d'esquitxar els altres per "dissimular les seves contradiccions".

"El que fan és intentar dissimular les seves contradiccions i ens intenten empastifar als altres".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut