El conseller Homs visitant el centre de premsa poques hores abans del 9-N.
El conseller Homs visitant el centre de premsa poques hores abans del 9-N.
Barcelona

Homs: "L'únic responsable que ha autoritzat l'accés a locals públics és el govern de Catalunya"

El conseller de la Presidència ha dit que la tasca dels voluntaris és legal i que no se'ls pot demanar cap identificació perquè no tenen res a veure amb l'autorització de l'accés a locals públics

RedaccióActualitzat


El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha dit aquesta nit a Catalunya Informació que els voluntaris i tothom pot estar tranquil de cara a la jornada de demà. Homs ha reiterat que "la tasca dels voluntaris és perfectament legal".

Homs també confirma que la responsabilitat l'assumeix la Generalitat. "L'únic responsable que ha autoritzat l'accés a locals públics és el mateix govern de Catalunya, amb l'objectiu de garantir l'exercici de drets fonamentals com és el dret a la llibertat d'expressió i de la llibertat ideològica", ha repetit. I també ha volgut aclarir que "no es pot demanar cap identificació als voluntaris perquè no tenen res a veure amb aquesta autorització".

D'aquesta manera, Homs surt al pas de la nota de la Fiscalia que planteja si és delicte la cessió d'edificis públics per ser utilitzats com a locals de participació.

El govern ha fet també un comunicat de premsa en el mateix sentit, on, a més, recorda que ha demanat un aclariment al Tribunal Constitucional sobre l'abast de la suspensió que encara no ha estat respost.

Anar al contingut