Sant Joan Despí

Homs: "La centralitat està pel dret a decidir i això dóna una perspectiva interessant al govern"

El portaveu del govern atribueix la davallada de CiU a les retallades, i veu positiu que creixi el suport sobiranista. Diu que al govern el sondeig "li dóna una perspectiva interessant" sobre el que toca fer.

RedaccióActualitzat
El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha indicat que a Catalunya "la centralitat, la gran majoria, està pel dret a decidir" i que això al govern "li dóna una perspectiva molt interessant" sobre el que toca fer.

Aquestes declaracions les ha fet a "Els matins" de TV3 en relació amb l'enquesta sobre intenció de vot publicada per "El Periódico", que revela que ERC faria un "sorpasso" a CiU si ara es fessin eleccions al Parlament.

En la primera reacció d'un membre de l'executiu Mas a aquest sondeig, Homs ha subratllat que les dades amplien el bloc sobiranista que està a favor de la consulta, que passaria de 87 a 94 diputats.

Alhora, el portaveu del govern ha atribuït la davallada de CiU a les retallades, després d'assenyalar que "CiU pateix un desgast" per estar en el govern perquè ara "hi ha diversos fronts oberts", en referència a la "crisi", les "retallades" i la "corrupció".

Durant l'entrevista a TV3, Homs també ha indicat que fa una "mirada prudent" del sondeig després de "l'experiència de les últimes eleccions".

Per la seva banda, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ja es va pronunciar sobre l'enquesta dijous a la nit tan bon punt se'n van donar a conèixer alguns detalls i va deixar clar que no és partidari d'avançar les eleccions -encara que això els beneficiés-, sinó de reforçar el govern.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut