El portaveu del govern català, Francesc Homs, durant una entrevista a Catalunya Ràdio.
Això no havia passat mai en 36 anys, ha declarat Homs.
Barcelona

Homs justifica l'absència de Mas en l'acte de Foment perquè la representació de Catalunya no es pot cedir a ningú

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el portaveu del govern, Francesc Homs, justifica l'absència del president Mas en un acte de Foment en què havia de coincidir amb Sáenz de Santamaría.

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, va plantar la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en un acte de Foment perquè "la representació de Catalunya no es pot cedir a ningú".

"La representació del país, de Catalunya, és quelcom que no pot estar a disposició de ningú. S'ha de complir amb allò que representa en qualsevol dels casos. Això no havia passat mai en 36 anys, des del president Tarradellas", ha denunciat el portaveu de l'executiu català, Francesc Homs, en declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio".

Segons fonts de Presidència, a última hora es van canviar les condicions de l'acte en què Mas coincidia amb Sáenz de Santamaría. En un principi, el president de la Generalitat era la màxima autoritat del sopar i li corresponia obrir-lo i tancar-lo. El govern espanyol, però, va donar preeminència a la vicepresidenta espanyola, que va venir a Barcelona com a presidenta en funcions perquè Mariano Rajoy està de viatge a Panamà, amb motiu de la Cimera Iberoamericana.

Sense precedents

El protocol estatal, que data dels anys 80, reconeix que el president espanyol en funcions té dret a tancar l'acte i presidir-lo, però des de la Generalitat han recordat que no hi ha "cap precedent" d'aquesta situació en la tradició catalana dels últims anys.

Anar al contingut