Barcelona

Homs i Pelegrí representaran el govern al Congrés en el ple per demanar el traspàs de la competència per fer la consulta

Els consellers de Presidència, Francesc Homs (CDC), i d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí (UDC), seran els dos representants del govern que aniran a Madrid el 8 d'abril en el ple per demanar al Congrés el traspàs de competències a la Generalitat per convocar la consulta. Pelegrí i Homs no intervindran en el ple. Sí que ho faran, en canvi, els diputats Turull, Rovira i Herrera, que representaran els partits que donen suport al dret a decidir.

RedaccióActualitzat

Els consellers de Presidència, Francesc Homs (CDC), i d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí (UDC), seran els dos representants del govern que aniran a Madrid el 8 d'abril en el ple per demanar al Congrés el traspàs de competències a la Generalitat per convocar la consulta. Pelegrí i Homs no intervindran en el ple.

En aquest debat se sabia quins parlamentaris hi participarien en representació de cada partit que dóna suport al dret a decidir. I se sabia també que el president de la Generalitat, Artur Mas, no seria l'encarregat d'oficialitzar la petició. Faltava així saber quins representants hi enviaria l'executiu català. 

En la conferència de premsa posterior a la reunió executiva del govern, Homs ha anunciat els noms dels dos representants del govern i ha explicat que el president català seguirà el ple a Barcelona, ​​des d'on farà una declaració un cop hagi culminat. 

"És un dia important, haurem d'estar molt al cas no tant del que es voti, perquè les votacions estan ja anunciades, sinó del que es diu sobre el que planteja majoritàriament el poble de Catalunya i quins arguments es fan servir", ha comentat Homs. 

Però ha subratllat que el protagonisme el 8 d'abril és essencialment del Parlament, que és la institució que ha presentat al Congrés una de les tres peticions de transferència de competències a la Generalitat per convocar la consulta que es debatran aquest dia. 

Aquesta proposta la defensaran a la cambra baixa els diputats autonòmics Jordi Turull (CiU), Marta Rovira (ERC) i Joan Herrera (ICV-EUiA).

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut