A l'esquerra, el candidat de CDC a les eleccions de 26-J, Francesc Homs, amb la muntanya de Montserrat al darrere el 24 de juny del 2016 (horit…
A l'esquerra, el candidat de CDC a les eleccions de 26-J, Francesc Homs, amb la muntanya de Montserrat al darrere el 24 de juny del 2016 (horitzontal)

Homs: "És clar que em refio de Gordó. Del que no em refio és del que puguin dir de Alfonso i Fernández Díaz"

Actualitzat

ACN Marganell.-"És clar que em refio de les paraules de Gordó. Del que no em refio és del que puguin dir dos senyors com de Alfonso i Fernández Díaz després de tot el que hem conegut les darreres hores". Així ha reaccionat el candidat de CDC a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, després de l'última entrega de les converses entre el ministre de l'Interior en funcions i el director de l'Oficina Antifrau, on parlaven de fer caure Artur Mas de la direcció de CDC per col·locar en el seu lloc Germà Gordó. L'exconseller va desmentir que ell participés en cap conxorxa d'aquest tipus i Homs ha assegurat ara que no té "cap dubte" que el seu company de partit diu la veritat. El candidat ha clos la seva campanya constatant que 40 anys més tard continuen les "pràctiques franquistes" per part de l'Estat.

En roda de premsa des del monestir de Santa Cecília, a tocar de Montserrat, Homs ha donat "menys cent credibilitat" a les paraules de Daniel de Alfonso i de Jorge Fernández Diaz, que asseguren en les seves converses que Germà Gordó estaria al cas del seu pla per apartar Mas de la Presidència de CDC, per deixar-la en mans de l'exconseller. Homs ha assegurat que es refia de les paraules de Gordó, que va desmentir que ell participés en cap conxorxa. El candidat ha afegit, en canvi, que no pot confiar en dues persones que estan "consumant un contuberni, disposats a utilitzar la Fiscalia i a fabricar proves per carregar-se Artur Mas". "No tinc cap dubte de les paraules de Gordó i, en qualsevol cas, si alguna cosa ens sentim la gent de CDC és que som víctimes d'aquest contuberni groller de Mortadelo i Filemón", ha conclòs. En tot cas, ha remarcat que aquesta conversa demostra que ni el director de l'OAC ni el ministre en funcions tenen "punyetera idea" de com funciona CDC i els seus òrgans directius. També ha volgut comentar de passada la intervenció de Daniel de Alfonso dijous al Parlament. Al seu parer, "s'ha qualificat a ell mateix", igual que el candidat del PPC, "amb expressions pròpies d'aquell que això de la democràcia li cau a les antípodes". Homs ha celebrat el seu últim acte abans del míting final al lloc on es va fundar fa 42 anys Convergència Democràtica de Catalunya, i ha lamentat que passat aquest temps, continuïn les "pràctiques franquistes" per part de l'Estat, que "persegueix els seus adversaris polítics a base de desprestigiar-los, fent seguiments policials, difamant-los per combatre'ls i eliminar-los de l'horitzó".Malgrat això, ha garantit que si el franquisme no va poder evitar llavors que arribés la democràcia, tampoc ara l'Estat aconseguirà aturar la "llibertat" de Catalunya. Homs ha reclamat als catalans que diumenge donin suport a CDC, que se la va jugar el 9-N i que està sent "perseguit" precisament "per no haver fallat el 9-N". "Demanem a la gent que ara no ens falli", ha apuntat. Catalunya ha passat a ser el centre de la campanyaHoms ha fet una valoració de la campanya i ha remarcat que si bé al principi el plantejament semblava que era només de quatre partits, això va començar a canviar amb el debat televisiu, "on es va posar de manifest que no hi havia manera que s'entenguessin i que no serien capaços de trobar ells sols el desllorigador en la formació d'un govern". CDC, al seu parer, va passar a ser llavors "decisiva", però Catalunya ha passat a ser el "centre" de la campanya amb les filtracions de les converses entre el ministre de l'Interior i el director d'Antifrau.Tot i que la política espanyola "va trigar gairebé 24 hores a reaccionar a aquesta monstruositat", ha apuntat, no va poder evitar que "la qüestió catalana entrés de ple en el cor de la campanya". De fet, Homs ha pronosticat que això "influirà i determinarà el vot final".

Anar al contingut