Barcelona

Homs diu que li "agradaria sentir dir a Rajoy" que respectarà la voluntat democràtica del poble de Catalunya

El portaveu del govern diu que "com més formacions polítiques hi hagi en el full de ruta, millor"

RedaccióActualitzat

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha assegurat que li "agradaria sentir dir a Mariano Rajoy" que respectarà, per "un cop a la vida", la voluntat democràtica dels catalans. "M'agradaria sentir que allò amb què s'expressi el poble de Catalunya ho tindrà en compte", ha manifestat el conseller, que també s'ha preguntat si serà així o ho "bandejarà". En aquest sentit, ha afegit que "és un debat ben viu i present a Catalunya i no es pot pretendre ignorar-lo".

En qualsevol cas, el conseller creu que les paraules del president espanyol sobre el full de ruta contribueixen a donar caràcter plebiscitari a les eleccions del 27 de setembre. Rajoy ha afirmat que el full de ruta és "dolent" perquè obliga els catalans a deixar de ser espanyols i europeus.

Homs ha dit també que l'objectiu del govern és respectar qualsevol iniciativa per votar el 27-S. Després de recordar que l'executiu està compromès amb  la creació de les estructures d'estat i amb el dret a decidir, ha dit que treballarà perquè "totes intencions puguin ser votades".

D'altra banda, el portaveu del govern s'ha fet seves les paraules del president Mas i ha dit que "com més formacions polítiques hi hagi en el full de ruta -pactat entre CDC-Reagrupament, ERC, l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència-, millor".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut