Barcelona

Homs denuncia Rajoy a la Fiscalia per incomplir sentències del Constitucional

El portaveu del PDeCAT al Congrés pensa que el president espanyol hauria incorregut en delictes de desobediència i prevaricació

RedaccióActualitzat

El portaveu del PDeCat al Congrés ha presentat una denúncia contra Mariano Rajoy davant la Fiscalia per presumpta desobediència, per haver incomplert sentències del Tribunal Constitucional. En una roda de premsa, Homs ha explicat que el seu objectiu és instar la Fiscalia a actuar contra Rajoy "amb els mateixos arguments que fa servir per querellar-se contra polítics catalans".

Les sentències a les quals fa referència són el conflicte de competències per les subvencions a càrrec de l'IRPF, conegut com el cas del 0,7%. Homs ha explicat que hi ha "10 sentències" que el govern espanyol no ha aplicat.

Homs, que està encausat pel 9-N, ha assegurat que d'aquesta manera es podrà veure "si ens jutgen per la persecució de les idees polítiques o d'acord amb fonaments de dret". Homs ha acusat el ministeri públic de parcialitat:

"Tenim tot el dret del món a defensar-nos i, si cal, posant els seus arguments davant del mirall."

A més de Rajoy, la denúncia s'adreça també a l'exministre de Sanitat Alfonso Alonso i l'exsecretària d'estat de Serveis Socials i Igualtat Susana Camarero.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut