El portaveu del govern, Francesc Homs, fent declaracions als periodistes.
El portaveu del govern, Francesc Homs, a la UCE.
Prada

Homs demana que la Diada sigui un missatge "contundent d'afirmació nacional" cap a Madrid i Europa

Des de Prada, al Conflent, on Homs participa en la clausura de l'edició d'enguany de la Universitat Catalana d'Estiu, el portaveu de l'executiu ha dit que el govern encara no ha decidit la participació en la manifestació de la Diada, però demana un missatge "contundent d'afirmació nacional".

RedaccióActualitzat
Des de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada, al Conflent, on ha participat en la clausura, el portaveu del govern, Francesc Homs, ha dit que l'executiu encara no ha decidit la participació en la manifestació de la Diada i pensa que, en tot cas, és anecdòtic.

De tota manera, Homs ha reclamat que la Diada sigui un missatge "contundent d'afirmació nacional" dels catalans cap a Madrid i Europa. També ha demanat que no es dilueixi aquest objectiu amb debats "anecdòtics" sobre si l'executiu participa o no en la manifestació convocada per la societat civil.

Homs ha mantingut que l'11 de Setembre s'ha de posar "l'accent en un missatge cap a fora que sigui contundent, potent i d'afirmació inequívoca des del punt de vista nacional".

Per això ha demanat que les iniciatives institucionals i de la societat civil es complementin i col·laborin a llançar un missatge de defensa dels drets nacionals de Catalunya, en lloc de convertir la jornada en "una mena de baralla de galls".

Homs ha advertit que Catalunya "faria un ridícul immens" si institucions i societat civil no aconsegueixen enviar el missatge de contundència i unitat nacional en una jornada en què, segons ha dit, seran observades amb atenció per Madrid i per Europa.

D'altra banda, Homs també ha dit que probablement dimarts que ve el govern estudiarà acollir-se al fons de liquiditat.

Pel que fa a les declaracions del primer secretari del PSC, Pere Navarro, que ha admès a "El matí de Catalunya Ràdio", que el govern tripartit es va equivocar renovant el concert a les escoles que separen els alumnes per sexe, el portaveu del govern, Francesc Homs, es mostra absolutament perplex.

"A mi em desconcerta que el senyor Navarro digui això perquè no és només les decisions que va prendre el govern tripartit, que va renovar aquests concerts el mes de gener del 2010 per quatre anys, sinó perquè aquesta qüestió de l'escola diferenciada va ser debatuda àmpliament al Parlament de Catalunya en el marc de la Llei d'Educació de Catalunya. Ho dic perquè, si un comet errors després d'haver debatut a fons i d'haver fixat posició i d'haver votat a favor, deixa una mica perplex que ara, de cop i volta, considerin que tot això va ser un error."

En la mateixa entrevista, Navarro no ha acabat d'aclarir si la direcció del PSC anirà o no a la manifestació convocada l'Onze de Setembre amb el lema "Catalunya nou Estat d'Europa" i ha afegit que espera veure quina és la proposta del govern. Per Navarro, el que hauria de fer Mas és propiciar una convocatòria el més unitarià possible. "S'equivocaria donant suport a una manifestació que segueix les consignes de determinats partits o moviments que no expressen la immensa majoria del poble de Catalunya".


ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut