Barcelona

Homs critica l'ANC per l'aposta pel referèndum unilateral, mentre Rufián el defensa i reclama unitat

El candidat de CDC acusa l'ANC de tenir un problema "que es diu CUP", i el d'ERC afirma que "tothom és imprescindible"

RedaccióActualitzat

El cap de llista de CDC per Barcelona, Francesc Homs, ha insistit aquest dilluns que ha estat el PP el partit que ha causat malestar i indignació a Catalunya. El candidat convergent, a més, ha criticat durament l'ANC per la seva decisió de consultar les bases sobre si cal exigir al govern un referèndum unilateral:

"No acabo d'entendre aquests darrers moviments de l'ANC. De fet, hi ha moltes coses cada vegada més de l'ANC que em costen d'entendre, perquè crec, sincerament que el full de ruta és vigent, que aquí hi ha un problema concret que l'ANC hauria de tenir el coratge d'identificar-lo, i que es diu CUP, o com a mínim una part de la CUP, i aquest és el problema que s'ha de resoldre."

El candidat d'ERC, Gabriel Rufián, s'ha expressat en termes molt diferents. Rufián ha reiterat que sense CDC i la CUP la independència no serà possible:

"Tothom, tothom, tothom és imprescindible. Sense el que representa Convergència no es fa, sense el que representa la CUP no es fa, i és imprescindible. Fem una crida una vegada més al pragmatisme, a la generositat, a la transversalitat, perquè no estem per guanyar-nos entre nosaltres. Estem per guanyar un país."

Rufián, candidat d'Esquerra, en una empresa de marbres, ha presentat mesures a favor de les petites i mitjanes empreses i dels autònoms. Aquestes mesures són abaixar el preu de la llum, lluitar contra la morositat i que els nous emprenedors, durant els primers dos anys, NO paguin la cotització d'autònoms ni l'impost de societats ni la part proporcional de l'IRPF.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut