Imatge d'arxiu de Fidel Pallerols arribant a l'Audiència acompanyat de la seva advocada. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu de Fidel Pallerols arribant a l'Audiència acompanyat de la seva advocada. (Foto: ACN)
Barcelona

Homs compareixerà al Parlament per explicar la posició del govern sobre el "cas Pallerols"

El conseller de la Presidència haurà d'aclarir els motius pels quals, immediatament després de prendre possessió el primer govern d'Artur Mas, els serveis jurídics de la Generalitat es van retirar com a acusació particular del cas.

RedaccióActualitzat
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, compareixerà davant del Parlament per aclarir la posició dels serveis jurídics de la Generalitat sobre el "cas Pallerols". Tots els grups de la cambra han votat a favor que Homs aclareixi els motius pels quals, immediatament després de prendre possessió el primer govern d'Artur Mas, els serveis jurídics de la Generalitat es van retirar com a acusació particular del cas.

Aquesta retirada, però, no ha impedit que els principals encausats en el cas, vinculats a UDC, hagin estat condemnats i que l'Audiència de Barcelona n'hagi ordenat l'ingrés a presó, malgrat el pacte subscrit entre la Fiscalia i els acusats per rebaixar les condemnes.

Els serveis jurídics estan adscrits al Departament de la Presidència, motiu pel qual compareixerà Homs. En canvi, CiU i Esquerra han impedit que també comparegui el conseller de Justícia, Germà Gordó. Les dues formacions principals de la cambra han unit els vots a la comissió de Justícia per evitar la compareixença de Gordó, exsecretari del govern en el moment en què els serveis jurídics de la Generalitat van abandonar l'acusació particular.

El PSC critica que no comparegui Gordó

El portaveu dels socialistes catalans, Jaume Collboni, ha retret que Esquerra hagi "salvat" CiU de la compareixença del conseller de Justícia. En canvi, el diputat republicà Pere Aragonès ha precisat que, si s'evidencia que els serveis jurídics van actuar per "criteris polítics", ERC "durà a terme les actuacions que convingui". Per Aragonès, "és molt greu que hagi quedat provat el desviament d'una quantitat important de fons destinats a formació amb la finalitat de finançar Unió Democràtica com a formació política."

Tant Aragonès com altres portaveus de la comissió de Justícia han coincidit a criticar que la sentència del "cas Pallerols" hagi trigat més de vint anys a dictar-se, un fet que han dit que crea "indefensió als innocents" i sentiment d'"impunitat" als culpables.
Anar al contingut