Homs atribueix a la votació del Parlament i a les negociacions per a la investidura la decisió de deixar CDC sense grup

Homs assegura que la decisió de la mesa de deixar-los sense grup es llegeix únicament en clau política, i no per qüestions reglamentàries

RedaccióActualitzat

El portaveu de l'antiga Convergència al Congrés, Francesc Homs, assegura que la decisió de la mesa de deixar-los sense grup es llegeix únicament en clau política, i no per qüestions reglamentàries de la cambra. Homs veu dues raons que han motivat la decisió.

D'una banda, les relacions entre el govern espanyol i el català s'han tibat encara més en els últims dies després que la setmana passada el Parlament català va aprovar el nou full de ruta de Junts pel Sí i la CUP i de la resposta de l'executiu de Rajoy, que va demanar al Tribunal Constitucional que obrís la via penal contra Carme Forcadell. "No es perdona el que va passar al Parlament de Catalunya la setmana passada". En aquest sentit Homs ha assegurat que la decisió d'avui demostra que en cap moment la seva formació va pactar amb els populars abstenir-se a la mesa a canvi del grup propi.

De l'altra, les negociacions per a la investidura. Segons Homs, Ciutadans i el PP estan en vies de pactar un acord i la condició que posava Albert Rivera era que CDC perdés el seu grup. En la votació a la mesa, el partit d'Albert Rivera és l'únic que ha votat en contra, mentre que la resta s'han abstingut. Precisament preguntat sobre si amb CDC sense grup es facilitava la negociació entre PP i C's, Rajoy s'ha limitat a dir que és evident que hi ha més coses que uneixen totes dues formacions que no pas separen. El president del govern en funcions, Mariano Rajoy, s'ha reunit amb el líder socialista, Pedro Sánchez.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut