Barcelona

Homs assegura que totes les competències de la Generalitat estan "intervingudes" pel govern de Rajoy

En una compareixença al Parlament, el conseller de la Presidència ha dit que "els únics que actuen de manera unilateral i al marge de la Constitució són l'executiu espanyol i algunes institucions de l'Estat"

RedaccióActualitzat

El govern assegura que la Generalitat no té en aquests moments cap competència exclusiva i que "tot està directament o de manera indirecta intervingut o condicionat pel govern central". Ho ha dit aquest matí el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en una compareixença en la comissió d'Afers Institucionals del Parlament. Homs ha presentat l'informe que el mes passat va aprovar el govern en què recull els greuges en diversos àmbits com les infraestructures, el dèficit fiscal  o la llei de dependència.

Durant la presentació de l'informe "Crònica d'una ofensiva premeditada. Les conseqüències sobre les persones a Catalunya", el conseller ha explicat que "tot està condicionat per una teranyina jurídica imposada al marge de la Constitució". Homs considera que es tracta de la victòria dels contraris al text constitucional, però feta en nom de la Carta Magna. Ha defensat que "els únics que actuen de manera unilateral i al marge de la Constitució, les lleis i la democràcia són el govern espanyol i algunes institucions de l'Estat", tot i que ha afegit que "no ho fan de manera descarada, oberta ni transparent. Ho fan de forma encoberta i amb un abús de poder. És incontestable". Francesc Homs ha resumit els greuges en tres eixos: El govern central, el Tribunal Constitucional i el dèficit fiscal.

El conseller de la Presidència ha lamentat que als últims deu anys el govern espanyol ha accentuat "la recentralització" sense fer cas a les propostes fetes des de Catalunya, sense diàleg, negociació ni acord. En aquest sentit, Homs ha dit rotundament que "la tercera via ha mort".

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut