Francesc Homs, candidat per Barcelona de Democràcia i Llibertat a les eleccions generals en una imatge d'arxiu
Francesc Homs, candidat per Barcelona de Democràcia i Llibertat a les eleccions generals en una imatge d'arxiu (ACN)
Barcelona

Homs aposta per obrir una etapa de diàleg i negociació amb Espanya en la pròxima legislatura

El candidat de Democràcia i Llibertat considera que l'independentisme no té prou majoria per imposar unilateralment les seves aspiracions

RedaccióActualitzat

El candidat de Democràcia i Llibertat a les eleccions generals, Francesc Homs, aposta per obrir en la pròxima legislatura una etapa de diàleg i negociació amb Espanya perquè considera que l'independentisme no té prou majoria per imposar unilateralment les seves aspiracions. En declaracions a la cadena SER, Homs ha admès:

"A Catalunya l'independentisme té una força molt important, però no prou per imposar unilateralment les seves pròpies solucions; però tampoc és tan dèbil, com alguns ho presenten , com per prescindir-ne. Al final, en la pròxima legislatura, estic convençut que hi haurà un marc diferent de diàleg, de negociació i de pacte, i anem a això."

Aquestes paraules arriben en moments molt crítics en les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP per la investidura. Aquest dimarts, el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha enviat un missatge a través de Twitter advertint que és "imprecindible" un acord i que aconseguir-lo és possible.

També des de les xarxes socials, les files convergents han incrementat la pressió cap a l'organització anticapitalista en el sentit que no poden acceptar les seves condicions. I hi ha hagut intercanvi de piulades a través de Twitter entre les dues formacions. Ahir a la nit, el compte de Convergència publicava això: "Si finalment no s'investeix el president Mas, serà perquè la CUP compta amb el suport del PP, Ciutadans, el PSC, etcètera." Aquest matí la piulada ha estat eliminada. Però sí que queda la resposta de la CUP:

Anar al contingut